Vissen hebben een liefhebbende en symphatieke persoonlijkheid. Ze trachten hun kwetsbaarheid en sentimentaliteit te camoufleren.

Het is moeilijk voor hen om aan de gevoelens van hun partner te beantwoorden. Zij voelen zich snel gevangen in een net. Toch is liefde belangrijk. Het is meestal een diepe liefde, waarin veel medegevoel en opoffering aanwezig is.

Vissen leven in twee werelden, de echte wereld en de spirituele wereld.
Aan Vissen is soms noch kop noch staart te krijgen. Ze zitten vaak vol tegenstrijdigheden tendensen en dubbele persoonlijkheden. Ze leven vaak in twee werelden.
Men weet eigenlijk nooit wat men er aan heeft.
Ze zijn complex en eigenlijk hebben ze geen zicht op zichzelf. Ze doen eigenlijk weinig voor zichzelf. Ze doen alles voor anderen.
Ze offeren soms hun eigen levensweg op om die van anderen te gaan en te verlichten. Vissen is het meest mystieke teken van de dierenriem. Onder de Vissen vinden we veel aanvoelende, psychisch begaafde mensen.

Ze zijn erg vatbaar voor verslaving en hebben vaak een ongezonde levensstijl.  Ze kunnen lui zijn wanneer ze dingen doen waar ze niets om geven.
Het is het meest gevoelige en beïnvloedbare sterrenbeeld. Ze zijn gevoelig en trekken zich dikwijls het lot van de mensen aan