De schorpioen is erom bekend om alles intens te beleven. Door de verbintenis met de planeet Mars kunnen schorpioen vaak contrasterende karakters hebben.
Schorpioenen bezitten een extreme kracht, een intense passie, een sterke wil en een voortdurende drive.

Ze hebben een grote wilskracht die zich kan ontwikkelen in positieve, maar ook in negatieve zin. Jaloezie is vaak hun ergste fout. Het beïnvloedt hun persoonlijke relaties en prestaties van anderen. De relaties van de Schorpioen zijn stormachtig en intens, waarbij hun partner ook een passioneel type moet zijn.

Meestal weten ze wat ze willen en zijn ze heel zelfverzekerd over hun gedrag. Ze zijn in staat om snel en zelfbewust te beslissen, en ze zijn zeer volhardend. Ze lijken kalm te zijn, maar verbergen vanbinnen een grenzeloze passie. Ze zijn zeer moedig en volhardend en proberen diplomatiek te handelen. De persoon die het respect verdient van een schorpioen wordt beloond met vriendelijkheid, loyaliteit en vrijgevigheid.

Langs de andere kant kan een schorpioen heel wraakzuchtig zijn. Ze vergeten niet snel en wachten geduldig af op de perfecte gelegenheid om een wraakactie uit te voeren
Door deze eigenschap kunnen ze soms zeer ongevoelig worden.